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Autor | Maracahipes, Álan C. | |
Autor | Taveira, Gabriel B. | |
Autor | Mello, Erica O. | |
Autor | Carvalho, André O. | |
Autor | Rodrigues, Rosana | |
Autor | Perales, Jonas | |
Autor | Ferreira, André Teixeira | |
Autor | Silva, Marciele S. | |
Autor | Rocha, Gustavo L. | |
Autor | Fernandes, Kátia Valevski Sales | |
Autor | Gomes, Valdirene M. | |
Fecha de acceso | 2019-08-23T17:09:13Z | |
Fecha de disponibilización | 2019-08-23T17:09:13Z | |
Fecha de publicación | 2019 | |
Referencia | MARACAHIPES, Álan C. et al. Biochemical analysis of antimicrobial peptides in two different Capsicum genotypes after fruit infection by Colletotrichum gloeosporioides. Bioscience Reports, v. 39, p. 1-14, 2019. | pt_BR |
ISSN | 0144-8463 | pt_BR |
URI | https://www.arca.fiocruz.br/handle/icict/35038 | |
Idioma | eng | pt_BR |
Editor | Portland Press | pt_BR |
Derechos de autor | open access | pt_BR |
Palabras clave en Portugués | Colletotrichum gloeosporioides | pt_BR |
Palabras clave en Portugués | Análise bioquímica | pt_BR |
Palabras clave en Portugués | Peptídeos antimicrobianos | pt_BR |
Palabras clave en Portugués | Genótipos de capsicum | pt_BR |
Palabras clave en Portugués | Infecção de frutas | pt_BR |
Título | Biochemical analysis of antimicrobial peptides in two different Capsicum genotypes after fruit infection by Colletotrichum gloeosporioides | pt_BR |
Tipo del documento | Article | pt_BR |
DOI | 10.1042/BSR20181889 | |
Resumen en Inglés | There are several phytosanitary problems that have been causing serious damage to the Capsicum crops, including anthracnose. Upon attack by certain pathogens, various protein molecules are produced, which are known as proteins related to pathogenesis (PR proteins), including antimicrobial peptides such as protease inhibitors, defensins and lipid transfer proteins (LTPs). The objective of this work is to identify antimicrobial proteins and/or peptides of two genotypes from Capsicum annuum fruits infected with Colletotrichum gloeosporioides The fungus was inoculated into Capsicum fruits by the deposition of a spore suspension (106 conidia ml-1), and after 24 and 48 h intervals, the fruits were removed from the humid chamber and subjected to a protein extraction process. Protein analysis of the extracts was performed by tricine gel electrophoresis and Western blotting. The distinctive bands between genotypes in the electrophoresis profiles were subjected to mass spectrometry sequencing. Trypsin inhibition assays, reverse zymographic detection of protease inhibition and β-1,3-glucanase activity assays were also performed and extracts were also tested for their ability to inhibit the growth of C. gloeosporioides fungi 'in vitro' There were several low molecular weight proteins in all treated samples, and some treatments in which antimicrobial peptides such as defensin, lipid transfer protein (LTP) and protease inhibitor have been identified. It was shown that the green fruits are more responsive to infection, showing the production of antimicrobial peptides in response to injury and inoculation of the fungus, what did not occur in ripe fruits under any treatment. | pt_BR |
Afiliación | Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro. Centro de Biociências e Biotecnologia. Laboratório de Fisiologia e Bioquímica de Microrganismos. Campos dos Goytacazes, RJ, Brasil. | pt_BR |
Afiliación | Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro. Centro de Biociências e Biotecnologia. Laboratório de Fisiologia e Bioquímica de Microrganismos. Campos dos Goytacazes, RJ, Brasil. | pt_BR |
Afiliación | Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro. Centro de Biociências e Biotecnologia. Laboratório de Fisiologia e Bioquímica de Microrganismos. Campos dos Goytacazes, RJ, Brasil. | pt_BR |
Afiliación | Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro. Centro de Biociências e Biotecnologia. Laboratório de Fisiologia e Bioquímica de Microrganismos. Campos dos Goytacazes, RJ, Brasil. | pt_BR |
Afiliación | Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro. Centro de Ciêencias e Tecnologias Agropecúarias. Laboratório de Mehoramento e Genética Vegetal. Campos de Goytacazes, RJ, Brasil. | pt_BR |
Afiliación | Fundação Oswaldo Cruz. Instituto Oswaldo Cruz. Laboratório de Toxinologia. Rio de Janeiro, RJ, Brasil. | pt_BR |
Afiliación | Fundação Oswaldo Cruz. Instituto Oswaldo Cruz. Laboratório de Toxinologia. Rio de Janeiro, RJ, Brasil. | pt_BR |
Afiliación | Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro. Centro de Biociências e Biotecnologia. Laboratório de Fisiologia e Bioquímica de Microrganismos. Campos dos Goytacazes, RJ, Brasil. | pt_BR |
Afiliación | Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro. Laboratório de Química e Função de Proteínas e Pept[ideos. Campos de Goytacazes, RJ, Brasil. | pt_BR |
Afiliación | Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro. Laboratório de Química e Função de Proteínas e Pept[ideos. Campos de Goytacazes, RJ, Brasil. | pt_BR |
Afiliación | Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro. Centro de Biociências e Biotecnologia. Laboratório de Fisiologia e Bioquímica de Microrganismos. Campos dos Goytacazes, RJ, Brasil. | pt_BR |
Palavras clave en Inglês | Colletotrichum gloeosporioides | pt_BR |
Palavras clave en Inglês | Biochemical analysis | pt_BR |
Palavras clave en Inglês | Antimicrobial peptides | pt_BR |
Palavras clave en Inglês | Capsicum genotypes | pt_BR |
Palavras clave en Inglês | Fruit infection | pt_BR |
e-ISSN | 1573-4935 |
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