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https://www.arca.fiocruz.br/handle/icict/9477
THE IN VITRO ACTIVITY OF FATTY DIAMINES AND AMINO ALCOHOLS AGAINST MIXED AMASTIGOTE AND TRYPOMASTIGOTE TRYPANOSOMA CRUZI FORMS
Author
Affilliation
Fundação Oswaldo Cruz. Centro de Pesquisas René Rachou. Laboratório de Parasitologia Celular e Molecular Belo Horizonte, MG, Brasil
Universidade Federal de Juiz de Fora. Departamento de Química. Juiz de Fora, MG, Brasil
Universidade Federal de Juiz de Fora. Departamento de Química. Juiz de Fora, MG, Brasil
Universidade Federal de Juiz de Fora. Departamento de Química. Juiz de Fora, MG, Brasil
Fundação Oswaldo Cruz. Centro de Pesquisas René Rachou. Laboratório de Parasitologia Celular e Molecular Belo Horizonte, MG, Brasil/Universidade Federal de Santa Catarina. Departamento de Microbiologia, Imunologia e Parasitologia. Florianópolis, SC, Brasil
Universidade Federal de Juiz de Fora. Departamento de Química. Juiz de Fora, MG, Brasil
Universidade Federal de Juiz de Fora. Departamento de Química. Juiz de Fora, MG, Brasil
Universidade Federal de Juiz de Fora. Departamento de Química. Juiz de Fora, MG, Brasil
Fundação Oswaldo Cruz. Centro de Pesquisas René Rachou. Laboratório de Parasitologia Celular e Molecular Belo Horizonte, MG, Brasil/Universidade Federal de Santa Catarina. Departamento de Microbiologia, Imunologia e Parasitologia. Florianópolis, SC, Brasil
Abstract
Four diamines and three amino alcohols derived from 1-decanol, 1-dodecanol and 1,2-dodecanediol were evaluated in an in vitro assay against a mixture of trypomastigote and intracellular amastigote forms of Trypanosoma cruzi. Two of these compounds (6 and 7) showed better activity against both proliferative stages of T. cruzi than the positive control benznidazole, three were of similar potency (1, 2 and 5) and two were less active (3 and 4).
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