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- IOC - Artigos de Periódicos [12821]
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PROFESSOR LUIZ R. TRAVASSOS AND THE STUDY OF SURFACE STRUCTURES OF FUNGAL PATHOGENS
Author
Affilliation
Fundação Oswaldo Cruz. Instituto Carlos Chagas. Curitiba, PR, Brasil / Universidade Federal do Rio de Janeiro. Instituto de Microbiologia Paulo de Góes (IMPG). Rio de Janeiro, RJ, Brasil.
Universidade Federal do Rio de Janeiro. Instituto de Microbiologia Paulo de Góes (IMPG). Rio de Janeiro, RJ, Brasil.
Fundação Oswaldo Cruz. Instituto Oswaldo Cruz. Laboratório de Taxonomia, Bioquímica e Bioprospecção de Fungos (LTBBF). Rio de Janeiro, RJ, Brasil.
Universidade Federal do Rio de Janeiro. Instituto de Microbiologia Paulo de Góes (IMPG). Rio de Janeiro, RJ, Brasil.
Universidade Federal do Rio de Janeiro. Instituto de Microbiologia Paulo de Góes (IMPG). Rio de Janeiro, RJ, Brasil.
Universidade Federal do Rio de Janeiro. Instituto de Microbiologia Paulo de Góes (IMPG). Rio de Janeiro, RJ, Brasil.
Universidade Federal do Rio de Janeiro. Instituto de Microbiologia Paulo de Góes (IMPG). Rio de Janeiro, RJ, Brasil.
Fundação Oswaldo Cruz. Instituto Oswaldo Cruz. Laboratório de Taxonomia, Bioquímica e Bioprospecção de Fungos (LTBBF). Rio de Janeiro, RJ, Brasil.
Universidade Federal do Rio de Janeiro. Instituto de Microbiologia Paulo de Góes (IMPG). Rio de Janeiro, RJ, Brasil.
Universidade Federal do Rio de Janeiro. Instituto de Microbiologia Paulo de Góes (IMPG). Rio de Janeiro, RJ, Brasil.
Universidade Federal do Rio de Janeiro. Instituto de Microbiologia Paulo de Góes (IMPG). Rio de Janeiro, RJ, Brasil.
Abstract
Brazilian medical mycology considerably expanded in the last decades due to the efforts of several pioneers who started
and expanded mycology during the twentieth century. In this manuscript, we highlight some of the contributions of one of
these pioneers: Professor Luiz R. Travassos, who started his career in the field of microbiology in the 1960s. We will discuss
his contributions to the areas of medical mycology and glycobiology, with a focus on glycosphingolipids, sialic acids, and
surface enzymes.
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