Please use this identifier to cite or link to this item:
https://www.arca.fiocruz.br/handle/icict/44013
Type
ArticleCopyright
Open access
Collections
- IOC - Artigos de Periódicos [12973]
Metadata
Show full item record
DESENVOLVIMENTO PÓS-EMBRIONÁRIO DE OPHYRA AENESCENS (WIEDEMANN, 1830) (DIPTERA: MUSCIDAE) EM DIFERENTES DIETAS, SOB CONDIÇÕES DE LABORATÓRIO
Alternative title
Post-embryonic Development of Ophyra aenescens (Wiedemann, 1830) (Diptera: Muscidae), in Different Diets, under Laboratory ConditionsAffilliation
Fundação Oswaldo Cruz. Instituto Oswaldo Cruz. Departamento de Biologia. Laboratório de Biologia e Controle de Insetos Vetores. Rio de Janeiro, RJ, Brasil / Universidade Federal do Rio de Janeiro, Centro de Ciências da Saúde. Laboratório de Entomologia. Rio de Janeiro, RJ, Brasil.
Fundação Oswaldo Cruz. Colégio Politécnico Joaquim Venâncio. Programa de Vocação Científica. Rio de Janeiro, RJ, Brasil.
Fundação Oswaldo Cruz. Colégio Politécnico Joaquim Venâncio. Programa de Vocação Científica. Rio de Janeiro, RJ, Brasil.
Fundação Oswaldo Cruz. Colégio Politécnico Joaquim Venâncio. Programa de Vocação Científica. Rio de Janeiro, RJ, Brasil.
Fundação Oswaldo Cruz. Colégio Politécnico Joaquim Venâncio. Programa de Vocação Científica. Rio de Janeiro, RJ, Brasil.
Abstract
The performance of various diets (bovine meat, fishsardine, shrimp, dog faeces, and banana) in Ophyra aenescens development was evaluated. The biology
was studied in an incubator (BOD) at 27±1 oC and 80±10% of RH. The developmental time from larvae
to adult, the developmental time and viability of larvae and pupae, the weight of pupae as well as the sex
ratio of the emerging adults were also determined. Beef and shrimp were the more efficient diets for
rearing O. aenescens.
Share