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https://www.arca.fiocruz.br/handle/icict/8625
COMPARISON OF HIGH PERFORMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHY WITH FLUORESCENCE DETECTOR AND WITH TANDEM MASS SPECTROMETRY METHODS FOR DETECTION AND QUANTIFICATION OF OCHRATOXIN A IN GREEN AND ROASTED COFFEE BEANS
Author
Affilliation
Instituto Nacional de Metrologia, Qualidade e Tecnologia. Diretoria de Metrologia Cientifíca e Industrial. Divisão de Metrologia Química. Duque de Caxias, RJ, Brasil.
Instituto Nacional de Metrologia, Qualidade e Tecnologia. Diretoria de Metrologia Cientifíca e Industrial. Divisão de Metrologia Química. Duque de Caxias, RJ, Brasil.
Instituto Nacional de Metrologia, Qualidade e Tecnologia. Diretoria de Metrologia Cientifíca e Industrial. Divisão de Metrologia Química. Duque de Caxias, RJ, Brasil.
Instituto Nacional de Metrologia, Qualidade e Tecnologia. Diretoria de Metrologia Cientifíca e Industrial. Divisão de Metrologia Química. Duque de Caxias, RJ, Brasil.
Fundação Oswaldo Cruz. Instituto Nacional de Controle de Qualidade em Saúde. Comissão do Programa de Ensaio de Proficiência de Produtos Sujeitos ao Regime de Vigilância Sanitária. Rio de Janeiro, RJ, Brasil.
Embrapa Agroindustria de Alimentos. Rio de Janeiro, RJ, Brasil.
Instituto Nacional de Metrologia, Qualidade e Tecnologia. Diretoria de Metrologia Cientifíca e Industrial. Divisão de Metrologia Química. Duque de Caxias, RJ, Brasil.
Instituto Nacional de Metrologia, Qualidade e Tecnologia. Diretoria de Metrologia Cientifíca e Industrial. Divisão de Metrologia Química. Duque de Caxias, RJ, Brasil.
Instituto Nacional de Metrologia, Qualidade e Tecnologia. Diretoria de Metrologia Cientifíca e Industrial. Divisão de Metrologia Química. Duque de Caxias, RJ, Brasil.
Instituto Nacional de Metrologia, Qualidade e Tecnologia. Diretoria de Metrologia Cientifíca e Industrial. Divisão de Metrologia Química. Duque de Caxias, RJ, Brasil.
Fundação Oswaldo Cruz. Instituto Nacional de Controle de Qualidade em Saúde. Comissão do Programa de Ensaio de Proficiência de Produtos Sujeitos ao Regime de Vigilância Sanitária. Rio de Janeiro, RJ, Brasil.
Embrapa Agroindustria de Alimentos. Rio de Janeiro, RJ, Brasil.
Instituto Nacional de Metrologia, Qualidade e Tecnologia. Diretoria de Metrologia Cientifíca e Industrial. Divisão de Metrologia Química. Duque de Caxias, RJ, Brasil.
Abstract
Two analytical methods for the determination and confirmation of ochratoxin A (OTA) in green and roasted coffee samples were compared. Sample extraction and clean-up were based on liquid–liquid phase extraction and immunoaffinity column. The detection of OTA was carried out with the high performance liquid chromatography (HPLC) combined either with fluorescence detection (FLD), or positive electrospray ionization (ESI+) coupled with tandem mass spectrometry (MS–MS). The results obtained with the LC-ESI-MS/MS were specific and more sensitive, with the advantages in terms of unambiguous analyte identification, when compared with the HPLC-FLD.
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