Browsing by Author "Nilson, Eduardo Augusto Fernandes"
Now showing items 1-15 of 15
-
Alimentos ultraprocessados e seus riscos à cultura alimentar e à saúde
Nilson, Eduardo Augusto Fernandes | Date Issued: 2022Atualmente, os padrões alimentares dominados por alimentos ultraprocessados têm gradualmente substituído as dietas tradicionais, levando a impactos negativos sobre a saúde, a segurança alimentar e o meio ambiente. ... -
Consumo de sal/sodio en México y experiencias en Latinoamérica: Brasil
Nilson, Eduardo Augusto Fernandes et al. | Date Issued: 2022 -
Development and application of the TFA macrosimulation model: a case study of modelling the impact of trans fatty acid (TFA) elimination policies in Brazil
Nilson, Eduardo Augusto Fernandes et al. | Date Issued: 2022 -
Dietary data in household budget and health surveys in Brazil
Nilson, Eduardo Augusto Fernandes et al. | Date Issued: 2022 -
Estimation of the economic benefits for the public health system related to salt reduction in Costa Rica
Vega-Solano, Jaritza et al. | Date Issued: 2023 -
Food reformulation for NCD prevention and control
Nishida, Chizuru et al. | Date Issued: 2023 -
Iniciativas para a redução do consumo de sódio no Brasil: avaliação e análise de impacto
Nilson, Eduardo Augusto Fernandes | Date Issued: 2020Introdução: Dietas inadequadas são importantes fatores de risco preveníveis para doenças crônicas não-transmissíveis (DCNTs), no mundo. Entre os nutrientes críticos associados às DCNTs, o consumo excessivo de sódio é o ... -
Policy and regulatory uses of dietary surveys in Brazil
Nilson, Eduardo Augusto Fernandes et al. | Date Issued: 2022 -
The prevalence of nutritional anaemia in Brazilian pregnant women: a systematic review and meta-analysis
Biete, Amanda et al. | Date Issued: 2023 -
The projected burden of non-communicable diseases attributable to overweight in Brazil from 2021 to 2030
Nilson, Eduardo Augusto Fernandes et al. | Date Issued: 2022 -
Proposta de texto base e da metodologia para a construção da política estadual de alimentação e nutrição do Ceará
Pinto, Luísa Maria Oliveira | Date Issued: 2008O processo de inclusão das ações de alimentação e nutrição na saúde vem se desenvolvendo no sentido de aperfeiçoar e fortalecer o SUS, em busca de melhorar e ampliar a atenção em saúde respondendo, de forma a contribuir ... -
Qualidade dos dados antropométricos infantis do Sisvan, Brasil, 2008-2017
Silva, Natanael de Jesus et al. | Date Issued: 2023OBJETIVOS: Avaliar a qualidade dos dados antropométricos de crianças registradas no Sistema de Vigilância Alimentar e Nutricional (Sisvan) no período 2008-2017. MÉTODOS: Estudo descritivo sobre a qualidade dos dados ... -
Time trends and social inequalities in child malnutrition: nationwide estimates from Brazil’s food and nutrition surveillance system, 2009–2017
Silva, Rita de Cássia Ribeiro et al. | Date Issued: 2021 -
Time trends and social inequalities in infant and young child feeding practices: national estimates from Brazil’s food and nutrition surveillance system, 2008–2019
Souza, Giesy Ribeiro de et al. | Date Issued: 2023 -
Vitamin A deficiency and associated risk factors in children aged 12–59 months living in poorest municipalities in the South Region of Brazil
Dallazen, Camila et al. | Date Issued: 2022